GÖRÜNTÜLÜ

'Bizim olanı almaya gidiyoruz, oylarımızı koruyalım'

Dep Belediyesi Eşbaşkan Adayı Songül Düzgün, "31 Mart’ta sandıklara bizim olanı almaya gidiyoruz. Tüm halkımız sandıklarının başında beklemeli ve oylarını korumalı" dedi.

Yerel seçimlere az süre kalırken, DEM Parti, başta Kurdistan kentleri olmak üzere, girdiği her bölgede kapı kapı dolaşarak seçim çalışmalarını tamamladı. Belediyeleri ve kentleri kayyumlardan temizlemeye hazırlanan DEM Parti, birçok kentte ise final konvoyu gerçekleştirecek.

Dep’te de haftalardır gece gündüz demeden çalışmalar sürdürülüyor. Eşbaşkan adayları, ilçe yöneticileri ve halkın katılımıyla yürütülen çalışmalarda, belediyeyi AKP iktidarından alma kararlılığı öne çıkıyor.

DEP HALKI DÜZENİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR

Dep adayı Songül Düzgün, seçime sayılı saatler kaldığını belirterek, “Günlerdir gece saatlerine kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dep şu an AKP zihniyeti tarafından yönetiliyor ve bir kayyum uygulaması söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Tamamen tekçi, faşist bir yaklaşım var. Tekelleşmiş bir belediyeyle karşı karşıyayız. Yıllardır halkı sömüren, halkın parasını kasalarına dolduran bu zihniyeti artık Dep’ten de tüm kentlerimizden de gönderme vaktidir. Halkın kendi iradesini sahip çıkıp, hırsızlardan kentlerini temizleme vaktidir. Tüm çalışmalarımızda da halkın AKP iktidarının gitmesini istediğini görüyoruz. Dep halkı, insanların ötekileştirildiği, özellikle kadınların ve gençlerin yok sayıldığı bu düzenin değişmesini istiyor. Dep’te bir DEM Parti rüzgarının estiğini söylemek mümkün. Özellikle Newroz startının da burada verilmesiyle birlikte ilçede büyük bir coşku hakim oldu” diye belirtti.

'SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM'

Songül Düzgün, partinin Dep’te tüm seçim güvenliğini sağladığını ve sandık görevlileri için eğitimler verildiğini ifade ederek, “Hukukçularımızla, STK’lerimizle, okul sorumlularımızla bunun çalışmasını güçlü bir şekilde yürüttük. Ancak halkımızdan da beklentimiz ve çağrımız oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmalarıdır. Tüm halkımız gönüllü müşahit olarak sandıklarının başında beklemeli ve oylarını korumalıdır. Bu bir irade mücadelesidir. Biz tekçiliğe karşı çoğulculuğu savunuyoruz ve hep birlikte yönetelim istiyoruz. AKP zihniyetini belediyelerimizden, kentlerimizden, sokaklarımızdan göndermeliyiz. Kentlerimizi de kendimizi de bizler yönetmeliyiz. Bunu yapabilecek gücümüz ve kapasitemiz var. Bizi illegalleştirmeye ve yok saymaya çalışan faşist ittifak bloğuna karşı, 1 Nisan’da zafer halayı çekmeliyiz” dedi.

'DEP DEM PARTİ’NİNDİR'

Emeği ve halk iradesini savunan DEM Parti’nin kazanması gerektiğini söyleyen Songül Düzgün, şöyle devam etti: “Sandıklara gitmemize saatler kaldı ve biz son ana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Son ana kadar her bir yurttaşımızla yan yana geleceğiz ve birbirimizi ikna edeceğiz. Bir oy da bir oydur. Başka şehirde olan yurttaşlar mutlaka oylarına kullanmaya gelmelilerdir. Bir oyla ne değişir dememeliyiz. Bir oyla çok şey değişir, bu düzen değişir. Kadınlar için, gençler için, emekçi halklar için DEM Parti kazanmalıdır. AKP bini aşkın hayali seçmeni Dep’e getirdi. Buna karşı herkes oyunu kullanmak için gelmelidir ve oyuna sahip çıkmalıdır. AKP’nin oyunlarına boyun eğmemeliyiz. İrademizi sahiplenmeliyiz. Dep DEM Parti’nindir ve 31 Mart’ta bizim olanı almaya gidiyoruz.”